0844 30 1111

Corona-maatregelen

We staan voor de grote opgave om cliënten, medewerkers en anderen zo optimaal mogelijk te beschermen tegen een besmetting met het coronavirus.
Hierop hebben wij het volgende besluit genomen:

Alle bezoeken naar en van CZG (betreffende alle locaties) zijn met ingang van 8 maart 2020, tot nadere berichtgeving, NIET toegestaan. Dit geldt voor alle cliënten. Zowel voor familie, verwanten als vrienden.
Wij realiseren ons dat de maatregel veel impact heeft. Dit is nu echter strikt noodzakelijk ter bescherming van alle cliënten, verblijvend binnen onze voorzieningen, hun contacten en onze medewerkers.

Zorg en begeleiding op maat....

De Centrale ZorgGroep levert zorg op maat voor de aangesloten cliënten en levert tevens systeem ondersteuning. De jarenlange ervaring zorgt voor professionele hulp aan gezinnen met problemen op uiteenlopende vlakken.

Ondersteuning voor jeugd en jong volwassen cliënten

De Centrale ZorgGroep is gespecialiseerd in de ondersteuning voor Jeugd en Jong Volwassenen. We staan bekend om onze begeleiding in complexe zorgvragen.

Wij leveren Ambulante Zorg voor het hele gezin

De Centrale ZorgGroep levert sedert 2010 ook ambulante zorg en begeleiding ondersteuning waarbij wij binnen het gezin samen met u werken om de situatie te verbeteren.

Behandeling

Informatie over behandeling.

Lees verder

CZG SPORT EN BEWEGING

In beweging bij de Centrale Zorggroep.

Lees verder

Laatste nieuws

Al het nieuws over de Centrale Zorggroep.

Lees verder

Laatste nieuws

Tweede leven voor Moerstraatse Theresiaschool als woonzorglocatie.

Het gaat om kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar die daar begeleid gaan wonen. Dat wordt gerund door de Centrale Zorggroep uit Bergen op Zoom. Die instelling neemt er begin januari haar intrek. 

'Prima invulling'

Sindsdien zijn de inwoners om, bevestigt voorzitter Arno Loos van het Bewonersplatform Moerstraten. ,,Dit is volgens ons een prima invulling van het gebouw. Er was in het begin inderdaad wat onduidelijkheid op het dorp, maar we zien dit nu wel zitten. Ik denk dat de appartementen achteraf toch iets aan de kleine kant zouden zijn.'' 

De Centrale Zorggroep is een snel groeiende zorginstelling uit Bergen op Zoom, met nu zo'n 60 cliënten op zes locaties in Bergen op Zoom. Het komend halfjaar komen daar volgens algemeen directeur Jerry Anholt nog eens zeven locaties bij in de gemeenten Roosendaal en Steenbergen. ,,Daarmee komen we straks op zo'n 120 cliënten.''


Bekijk het volledige artikel: http://www.bndestem.nl/roosendaal/tweede-leven-voor-moerstraatse-theresiaschool-als-woonzorglocatie~aada2ec5/


Goedkope ‘niet-arrogante’ jeugdzorg, uniek in West-Brabant.

Hoe flikken ze dat toch, die West-Brabantse jeugdhulpverleners? Ze hebben geen wachtlijsten, kunnen jongeren precies díe hulp bieden die ze nodig hebben en werken ook nog goedkoper.

De Centrale Zorggroep uit Bergen op Zoom biedt onderdak voor kinderen en jongvolwassenen met ADHD, autisme of een persoonlijkheidsstoornis. Oprichter Jerry Anholt: “Ik ben geen geld kwijt aan een receptioniste of lease-auto’s. Onze 25 medewerkers zetten zich vooral voor de jongeren in.”

Ouders waarderen het volgens hem. “Eén vader komt eens in de week langs met een busje vol gereedschap om te klussen. Ook de buurt doet mee. “We hebben een buurvrouw die gratis komt schoonmaken; een buurman werkt vrijwillig in de tuin.”

Ook Anholt wil groeien – aan het eind van dit jaar van 45 naar ruim 100 plekken. “We willen als bedrijf wel ‘plat’ blijven.“Als we dat dreigen te verliezen, ga ik andere mensen leren hoe ze een zorginstelling à la de onze moeten opzetten.


Bekijk hier het volledige arikel: http://omroepbrabant02.integrace-hosting.nl/?news/262228862/Goedkope+%E2%80%98niet-arrogante%E2%80%99+jeugdzorg,+uniek+in+West-Brabant.aspx