0844 30 1111

Zorg en begeleiding op maat....

De Centrale ZorgGroep levert zorg op maat voor de aangesloten cliënten en levert tevens systeem ondersteuning. De jarenlange ervaring zorgt voor professionele hulp aan gezinnen met problemen op uiteenlopende vlakken.

Ondersteuning voor jeugd en jong volwassen cliënten

De Centrale ZorgGroep is gespecialiseerd in de ondersteuning voor Jeugd en Jong Volwassenen. We staan bekend om onze begeleiding in complexe zorgvragen.

Wij leveren Ambulante Zorg voor het hele gezin

De Centrale ZorgGroep levert sedert 2010 ook ambulante zorg en begeleiding ondersteuning waarbij wij binnen het gezin samen met u werken om de situatie te verbeteren.

Behandeling

Informatie over behandeling.

Lees verder

CZG SPORT EN BEWEGING

In beweging bij de Centrale Zorggroep.

Lees verder

Laatste nieuws

Al het nieuws over de Centrale Zorggroep.

Lees verder

Laatste nieuws

Tweede leven voor Moerstraatse Theresiaschool als woonzorglocatie.

Het gaat om kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar die daar begeleid gaan wonen. Dat wordt gerund door de Centrale Zorggroep uit Bergen op Zoom. Die instelling neemt er begin januari haar intrek. 

'Prima invulling'

Sindsdien zijn de inwoners om, bevestigt voorzitter Arno Loos van het Bewonersplatform Moerstraten. ,,Dit is volgens ons een prima invulling van het gebouw. Er was in het begin inderdaad wat onduidelijkheid op het dorp, maar we zien dit nu wel zitten. Ik denk dat de appartementen achteraf toch iets aan de kleine kant zouden zijn.'' 

De Centrale Zorggroep is een snel groeiende zorginstelling uit Bergen op Zoom, met nu zo'n 60 cliënten op zes locaties in Bergen op Zoom. Het komend halfjaar komen daar volgens algemeen directeur Jerry Anholt nog eens zeven locaties bij in de gemeenten Roosendaal en Steenbergen. ,,Daarmee komen we straks op zo'n 120 cliënten.''


Bekijk het volledige artikel: http://www.bndestem.nl/roosendaal/tweede-leven-voor-moerstraatse-theresiaschool-als-woonzorglocatie~aada2ec5/


Ouders vechten voor opname dochter Birgit: 'Je laat je kind niet op straat staan' 

27 wethouders in Brabant trokken onlangs aan de bel over de wachtlijsten in de zorg voor kwetsbare, en in hun veiligheid bedreigde, kinderen. Kinderen ook met zeer complexe problemen. De 16-jarige Birgit Kuijstermans uit Etten-Leur ís zo'n kind.  

'Thuis blijven was geen optie voor Birgit. Dat houdt niemand vol'

Jerry Anholt is algemeen directeur van de Centrale Zorggroep (CZG) in Bergen op Zoom. Uitbreiding in Roosendaal en Steenbergen is aanstaande. Met zijn hele team levert hij dagelijks op een zo efficiënt mogelijke wijze zorg aan de 136 cliënten van de CZG.  Birgit is een meisje met een multicomplexe zorgvraag. Er is psychisch zo veel mis met haar dat bijna geen instelling het aandurft om haar op te nemen. "Want je loopt het risico dat het een hele dure behandeling wordt", zegt Anholt.

"De zorg is een wirwar van ellende geworden",  vindt Anholt. Hij zag de gevolgen van de decentralisatie van de zorg (overheveling van taken van Rijk naar gemeenten, met een minder budget) aankomen en kon daar op anticiperen. Voor grote instellingen is dat moeilijker, zegt hij. Het zal jaren duren voor die hun koers kunnen wijzigen. De CZG heeft geen overheadkosten. De groep heeft geen leasewagens en geen schoonmakers, administrateurs, secretaresses en ook geen kok of tuinman in dienst. "Wij kunnen al ons geld besteden aan goede zorg", zegt Anholt. 

En dat is keihard nodig, zegt hij, want Birgit is weliswaar een heel bijzonder meisje, maar haar probleem is zeker niet uniek. Iedere maand melden zich alleen al bij de CZG 116 jongeren die ernstige problemen hebben en direct geholpen zouden moeten worden.  Jongeren, zegt Anholt, die het hele huis verbouwen. Wier ouders schreeuwend om het huis lopen omdat het kind totaal los gaat. Anholt: "En toch is er geen plek voor opvang. Ook voor Birgit was thuis blijven geen optie, zegt hij: "Dat houdt niemand vol." 

Bekijk hier het volledige artikel: http://www.bndestem.nl/brabant/ouders-vechten-voor-opname-dochter-birgit-je-laat-je-kind-niet-op-straat-staan~a3e64819/ 


Goedkope ‘niet-arrogante’ jeugdzorg, uniek in West-Brabant.

Hoe flikken ze dat toch, die West-Brabantse jeugdhulpverleners? Ze hebben geen wachtlijsten, kunnen jongeren precies díe hulp bieden die ze nodig hebben en werken ook nog goedkoper.

De Centrale Zorggroep uit Bergen op Zoom biedt onderdak voor kinderen en jongvolwassenen met ADHD, autisme of een persoonlijkheidsstoornis. Oprichter Jerry Anholt: “Ik ben geen geld kwijt aan een receptioniste of lease-auto’s. Onze 25 medewerkers zetten zich vooral voor de jongeren in.”

Ouders waarderen het volgens hem. “Eén vader komt eens in de week langs met een busje vol gereedschap om te klussen. Ook de buurt doet mee. “We hebben een buurvrouw die gratis komt schoonmaken; een buurman werkt vrijwillig in de tuin.”

Ook Anholt wil groeien – aan het eind van dit jaar van 45 naar ruim 100 plekken. “We willen als bedrijf wel ‘plat’ blijven.“Als we dat dreigen te verliezen, ga ik andere mensen leren hoe ze een zorginstelling à la de onze moeten opzetten.


Bekijk hier het volledige arikel: http://omroepbrabant02.integrace-hosting.nl/?news/262228862/Goedkope+%E2%80%98niet-arrogante%E2%80%99+jeugdzorg,+uniek+in+West-Brabant.aspx